Αυτοί είναι οι μεγάλοι «ανθρωπιστές», μας επιβάλλουν καραντίνες και μετά μας πτωχεύουν!

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Αυτός είναι ο, ΔΗΘΕΝ, Ανθρωπισμός τους : Πρώτα επιβάλλουν ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ (πάντα για μας “σώσουν”…) και αμέσως μετά μας ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ με Νέο Πτωχευτικό Νόμο (από 1/1/2021) !

Συνέντευξη στον Γαβριήλ Αβραμίδη

Γ. Αβραμίδης: Κύριε Μαυραγάνη ιδρύθηκε το Κόμμα σας με το όνομα «ΕΝΩΝΩ». Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες της πολιτικής σας και ποιοι οι στόχοι σας;
Ν. Μαυραγάνης: Όταν ζεις σε ένα κόσμο, που ολοένα και περισσότερο γίνεται απάνθρωπος, άδικος, αντιφατικός και πάνω από όλα επικίνδυνος για την Κοινωνία των Ανθρώπων, για τα Έθνη, τις επιχειρήσεις, τις οικογένειες, έχουμε δύο δρόμους. Αυτόν της σιωπής και αυτόν της δράσης και της προσπάθειας. Σε αντίθεση με τα λοιπά κόμματα, το ΕΝΩΝΩ επέλεξε το δεύτερο δρόμο, που εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας!
Γι αυτό ήρθε το ΕΝΩΝΩ, ένα αμιγώς ανθρωποκεντρικό κόμμα, που θέλει να συνδυάζει τα καλύτερα μείγματα πολιτικής προς επίτευξη ωφέλειας για τον Άνθρωπο, αδιαφορώντας για την αριστερή, ή τη δεξιά προέλευση αυτών, κινούμενο με γνώμονα την Κοινή Λογική, διακηρύσσοντας, ότι τα Έθνη – κράτη, οι Παραδόσεις και οι θεσμοί τους πρέπει να διατηρηθούν ως αναγκαία κύτταρα παραγωγής πολιτισμού, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο οφείλει να επανέλθει ο Οικουμενικός Ανθρωπισμός, που εξομαλύνει αντιθέσεις λαών και κρατών.
Πολύ πριν προκύψει… η γνωστή επιδημία, καταλαβαίνοντας ότι οι παγκόσμιοι γεωπολιτικοί διαξιφισμοί έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο και ότι είναι εξαιρετικά πιθανή μία ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε ολόκληρο τον κόσμο, διοργάνωσα Επιστημονική Ημερίδα στις 10.12.2019 στο Ίδρυμα Νιάρχος με συμμετοχή καθηγητών πανεπιστημίου και διπλωματών και προειδοποίησα για τους ανατρεπτικούς καιρούς, στους οποίους μπαίνουμε.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πολύ γρήγορα. Μετά την επωφελή για τις ΗΠΑ συμφωνία, που πέτυχε η διοίκηση Τράμπ και περιόρισε την άκρατη εμπορική επέκταση της Κίνας, ξαφνικά… ξεπήδησε, κατά τα φαινόμενα, ένας «εργαστηριακός» ιός από τη Γουχάν της Κίνας.
Αυτό φαίνεται να έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους, που τα προηγούμενα χρόνια μας μιλούσαν για την ανάγκη να μειωθεί κατά 3 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός των ανθρώπων, τώρα να εμφανίζονται ως, ΔΗΘΕΝ, ανθρωπιστές, που θέλουν να μας σώσουν μέσω κάποιων νέου τύπου εμβολίων, που επενεργούν στο ανθρώπινο DNA και βεβαίως δεν έχουν δοκιμασθεί αρκετά, ώστε να είναι ασφαλή, ενώ πολλές από τις φαρμακευτικές εταιρείες ΔΕΝ αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για αποζημιώσεις σε περίπτωση κινδύνου ζωής από αυτά! Ο ιός αυτός όμως έδωσε την ευκαιρία και σε κάποιους άλλους να συμπιέσουν κι άλλο οικονομικά ανθρώπους, επιχειρήσεις, κράτη. Εμφανίσθηκαν μερικοί, υποτιθέμενοι ανθρωπιστές ανά τον κόσμο, που είπαν, ότι πρέπει να κλείσουμε τα πάντα (οικονομία, κοινωνία, κράτη), επιβάλλοντας καραντίνες, για να μας προστατεύσουν.
Αλλά λίγο μετά, όταν οι άνθρωποι, τους οποίους, δήθεν, προστάτευαν…. ζήτησαν χρήματα, για να ζήσουν, τους απάντησαν: ΠΑΡΤΕ ΔΑΝΕΙΑ ! Είπαν σε Υπερδανεισμένους Λαούς, κράτη, επιχειρήσεις, οικογένειες ΠΑΡΤΕ ΔΑΝΕΙΑ, που ποτέ δεν μπορούν να ξεπληρώσουν, ώστε να ετοιμάσουν έναν νέο οικονομικό «καιάδα».
Επειδή όμως μετρά πάντα να μιλάς επίκαιρα, όταν γινόταν η διαπραγμάτευση στην Ε.Ε είχα με αρθρογραφία μου σε πλειάδα μέσων επισημάνει τον κίνδυνο, πως δάνεια σε υπερδανεισμένους ισοδυναμεί με καταστροφή.
Τους πρότεινα, μάλιστα, οι Νότιες Χώρες μαζί με το Βέλγιο, που κι αυτό είναι υπερδανεισμένο, καθώς διαθέτουν την πλειοψηφία στο Ευρωσύστημα, να αιτηθούν στο εκτελεστικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας την έκδοση Νέου «Φρέσκου» χρήματος, ευρώ πάντα, στο ύψος των 1,5 Τρις, όση δηλαδή η ύφεση, που αναμενόταν. Τα χρήματα, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα διοχετεύονταν απευθείας στα ΑΦΜ φυσικών προσώπων (αντιστρόφως ανάλογα, για να ενισχυθούν περισσότερο οι πιο αδύναμοι) και νομικών προσώπων (ευθέως ανάλογα, γιατί κάθε επιχείρηση έχει ανάγκες ανάλογα με τον όγκο της), σύμφωνα περίπου με το μοντέλο, που ακολουθεί η Διοίκηση Τράμπ στις ΗΠΑ. Δεν άκουσαν ούτε εμένα, ούτε το εξαιρετικό οικονομικό forum των Βρυξελών (positive money), που είχε προτείνει το ίδιο περίπου πράγμα, αλλά ούτε και την ίδια την Κριστίν Λανγκάρντ (ΕΚΤ), που είχε προειδοποιήσει, ότι οι έκτακτες συνθήκες, όπως αυτή, απαιτούν έκτακτα μέτρα!
Και έφεραν δάνεια. «Συγχαρητήρια»… Και τώρα ποιος θα τα πληρώσει; Το Χρέος της Ελλάδας, χωρίς ακόμη να έχουμε υπολογίσει τα δάνεια αυτά (μόνο δηλαδή από την ύφεση, που προκάλεσαν με την καραντίνα) φθάνει το 228% ως προς το ΑΕΠ! Ο Υφυπουργός οικονομικών σε σχετική του συνέντευξη μία εβδομάδα πριν ομολόγησε, ότι είναι πιθανός Νέος Κύκλος Μνημονίων… Ακόμη και από τις χορηγίες των 16,5 δις πρέπει να τις επιστρέψουμε τα 10,5 δις περίπου. Δηλαδή μας έδωσαν 6 δις για τα επόμενα 7 έτη, όταν μόνο φέτος η απώλεια σε πλούτο στην Ελλάδα μας θα φθάσει τα 24 δις !
Μάλιστα τα χρήματα, που, εφόσον εγκριθεί ο προϋπολογισμός της Ε.Ε (υπενθυμίζεται το ΒΕΤΟ από Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβενία), ΘΑ φέρουν, θα πάνε κατά κύριο λόγο σε «πράσινη»…ανάπτυξη (ανεμογεννήτριες κ.λ.π) και ψηφιοποίηση (5G κ.λ.π).
Τι από όλα αυτά αφορά εμάς τους ανθρώπους; Πολλοί έχουν ήδη χάσει τις δουλειές τους, ενώ άλλοι απώλεσαν το 50% του μισθού τους. Φαίνεται προσωρινά, ότι έχουν απώλεια 20%, επειδή μέχρι το Δεκέμβριο (ίσως και κανά δύο μήνες μετά) καταβάλλεται ένα επίδομα από το πρόγραμμα sure της Ε.Ε. Και μετά τι;
Και σαν να μην έφθανε όλο αυτό, βρήκαν την ώρα να φέρουν και ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ νόμο, με τον οποίο θα πτωχεύουν όλοι (αγρότες επαγγελματίες, συνταξιούχοι, έμποροι, υπάλληλοι) και μάλιστα και αν ακόμη πληρώνουν περίπου τα μισά χρήματα για τις υποχρεώσεις τους και πάλι από την 01.01.2021 θα τους πτωχεύουν όλους και θα θέτουν σε εκκαθάριση και πλειστηριασμό όλη την περιουσία τους!
Αυτοί είναι οι μεγάλοι «ανθρωπιστές», που, τάχα, φροντίζουν την υγεία μας, μας επιβάλλουν καραντίνες και μετά μας πτωχεύουν! Τέλος ο ιός αυτός φαίνεται, ότι – εκτός από αφορμή για οικονομική και κοινωνική δουλεία – έδωσε την ευκαιρία και σε κάποιους άλλους να «τακτοποιήσουν» και κάποια εθνικά θέματα, όπως την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Ελλάδας, το Αιγαίο μας!
Τώρα που νομίζουν, ότι μας έχουν φοβίσει και μας έχουν κάνει αδρανείς, τώρα που μας έχουν αποστασιοποιήσει μεταξύ μας, τώρα βρήκαν την ευκαιρία υπογράψουν συνθήκες, που αφήνουν από τα μισά της Ρόδου προς το Καστελλόριζο μία ελληνική περιοχή αρρύθμιστη (συμφωνία με Αίγυπτο – άρθρο 1δ), λέγοντας μάλιστα, ότι αυτή η περιοχή, για να «ρυθμισθεί» θα τύχει της έγκρισης του άλλου ενδιαφερομένου παράκτιου κράτους. Ποιο είναι αυτό κύριοι; Η Τουρκία;
Για τον λόγο αυτό πριν από ένα μήνα επισκέφθηκα το Καστελλόριζο, για να τους επισημάνω, ότι η μόνη λύση είναι η Ανακήρυξη Κοινής Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ με γέφυρα ακριβώς το Καστελλόριζο! Φαίνεται όμως, ότι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε έναν πολύ επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο και στις 1.10.2020 συμφώνησαν με την Τουρκία να συστήσουν ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ δομή (Τούρκων και Ελλήνων), που θα «φυλάει» τα σύνορα, τον αέρα και τη θάλασσά μας! Ας πάμε τότε να φυλάξουμε κι εμείς τη Σμύρνη, αφού έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο φιλίας και συνεργασίας! Ή μήπως μόνο εμείς παραχωρούμε κι εμπιστευόμαστε τους γείτονες, αλλά εκείνοι όχι ;
Επί τέλους ας αφήσουν τον Ελληνικό Στρατό να κάνει τη δουλειά του και να επιβάλλει την ειρήνη! Αλλά, για να το κάνει αυτό θα πρέπει να σταματήσει ο στραγγαλισμός του από τα μνημόνια του Υπουργείου Εξωτερικών, που του στερούν την ελευθερία δράσης… (δεν επιτρέπεται να πω παραπάνω).
Ας θυμούνται όμως, ότι οι Έλληνες ΔΕΝ είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή γης, αέρα, ή θάλασσας, ανεξάρτητα από προσωρινές πολιτικές ηγεσίες!
Περαιτέρω, από την πλευρά της Οικονομίας, η Ελλάδα άφησε την πρωτογενή, δευτερογενή και τεχνολογική παραγωγή και το ενδιαφέρον εστιάσθηκε μόνο στις υπηρεσίες. Γι’ αυτό η ελληνική οικονομία έχει «γυάλινα πόδια» και με το πρώτο φύσημα του ανέμου πέφτει. Δεν έχει βάσεις.
Το Παραγωγικό Μοντέλο της Ελλάδας οφείλει να στραφεί στην Πρωτογενή, Δευτερογενή και Τεχνολογική Παραγωγή και την επιβοήθηση της αλλαγής αυτής με τη δημιουργία ενός Εθνικού CLUSTER (Οικονομικού Δικτύου), που με Ψηφιακό τρόπο θα συνδέσει τους ανθρώπους σε μία αλυσίδα προστιθέμενης αξίας παραγωγής (από την παραγωγή, την μεταποίηση, την τυποποίηση, την αποθήκευση, τη μεταφορά και την προώθηση έως τον τελικό καταναλωτή). Η Ελληνική Οικονομία με αυτόν τον τρόπο θα μετατρέψει τον μικρό όγκο της σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ με τη συμπαγή δομή αβίαστων και συμπληρωματικών συνεργασιών.
Κανείς από εμάς δεν είναι τέλειος. Συμπληρωματικά λειτουργούμε ο ένας προς τον άλλο, φθάνοντας στην επινοητική δημιουργικότητα.
Όμως επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να πω και δύο λόγια για τον τομέα της Παιδείας – Πολιτισμού, που για εμάς είναι κυρίαρχα ζητήματα και μόνο μέσω της Αναβάθμισης της Παιδείας μπορούμε να εξελίξουμε και να φωτίσουμε τον Πολιτισμό μας και να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο μας.
Καταρχήν το ΕΝΩΝΩ αποδίδει θεμελιώδη σημασία στον Πολιτισμό και την επάνοδο των Ηθικών Αξιών και του Ανθρώπου στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ της Κοινωνίας μας. Δεν μπορεί η εκπαιδευτική τηλεόραση να δίνει τη θέση της στα σκουπίδια των “reality shows”. Είναι επιεικώς απαράδεκτο και νομίζω, πως το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να επιδείξει κάποια άλλη εγρήγορση στο ζήτημα αυτό!
Όμως θεωρώ επίσης αδιανόητη την παντελή απουσία ενός πολύ κρίσιμου μαθήματος από τα σχολειά μας. Του Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τη βοήθεια ψυχομετρικών και άλλων τεστ!
Επίσης κρίσιμη προτεραιότητα του ΕΝΩΝΩ είναι η σταδιακή μετατροπή της Γ΄ Λυκείου σε Κολεγιακή Βαθμίδα προετοιμασίας των αποφοίτων του σχολείου για την εισαγωγή τους στον πανεπιστημιακό και τον τεχνολογικό, ή τεχνικό κ.λ.π κύκλο εκπαίδευσης, ώστε να μην εξαρτώνται όλα από μία και μόνη ημέρα εξέτασης.
Τέλος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι νομίζω ώριμες οι συνθήκες να ξεκινήσει με την ακαδημαϊκή κοινότητα συζήτηση για τη θεσμοθέτηση συμπράξεων των Δημόσιων με ΜΗ κερδοσκοπικά ιδρύματα υπό κρατική εποπτεία, με δύο αυστηρές προϋποθέσεις:
α) Την παραχώρηση 15% των θέσεων φοιτητών των ΜΗ κερδοσκοπικών ιδρυμάτων στους επιλαχόντες των πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να υπάρξει πλάτεμα της παιδείας και αποφυγή εκροής Ελλήνων Επιστημόνων, αλλά και χρημάτων στο εξωτερικό!
β) Την διοχέτευση ποσοστού των διδάκτρων των ΜΗ κερδοσκοπικών ιδρυμάτων σε ειδικό ταμείο για την βελτίωση των Δημόσιων Πανεπιστημίων μας!
Όλα τα πιο πάνω κ Αβραμίδη αποτελούν κρίσιμες θέσεις του ΕΝΩΝΩ, που καταδεικνύουν σημαντικά στοιχεία της ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και σαφώς μας ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝ από όλα τα υπόλοιπα Κόμματα!

Γ. Αβραμίδης: Μαζικός εμβολιασμός, βιοτσίπ, σύντομα όλοι μας θα πρέπει να διαλέξουμε είτε την υποδούλωση, είτε το δρόμο της ελευθερίας;
Ν. Μαυραγάνης: Το ζέον ζήτημα των εμβολιασμών άπτεται της Ελευθερίας και της Ζωής των Ανθρώπων. Πραγματικά, κ. Αβραμίδη, μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση η επιστημονική ανακοίνωση του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) λίγο πριν να «ξεφύγει»… ο ιός (10.01. 2020), που κατέληγε στο συμπέρασμά της, ότι τα νέου τύπου εμβόλια θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μέσα ένα ψηφιακό πιστοποιητικό, έναν μικροσκοπικό μηχανισμό από χαλκό δηλαδή, που μέσα του θα αποθηκεύονται πληροφορίες και θα επικοινωνεί με το εξωτερικό περιβάλλον με υπέρυθρες ακτίνες!
Κ. Αβραμίδη πληροφορίες στο Ανθρώπινο DNA δίνονται ΜΟΝΟ από τη ΦΥΣΗ. Εάν κάποιοι αποφάσισαν να υποδυθούν τους μικρούς «θεούς» επί της Γης, ας το ξεχάσουν… τουλάχιστον για την Ελλάδα μας!
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Απλού τύπου εμβόλια παλαιότερα είχαν δώσει λύσεις στην ανθρωπότητα. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι νέο και αδοκίμαστο και πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί! Σε κάθε περίπτωση μάλιστα οφείλω να επισημάνω, πως καθεμιά και καθένας από εμάς πρέπει να ΑΦΕΘΕΙ να επιλέξει ΕΛΕΥΘΕΡΑ, αν θα υποστεί έναν εμβολιασμό, ή όχι.
Η Ελλάδα έχει συνυπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση του Οβιέδο, που απαγορεύει κάθε ιατρική πράξη δια της βίας και χωρίς τη συναίνεση του ανθρώπου επί του σώματός του. Αυτός ο νόμος (2619/98) έχει ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥ ως κυρωμένη διεθνής σύμβαση και υπερισχύει κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, όπως και αυτής, που το Μάρτιο ψηφίστηκε για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων.
Επιτέλους πρέπει κάποιοι να καταλάβουν, ότι οι Άνθρωποι ερχόμαστε σε αυτόν τον Κόσμο Ελεύθεροι στα σώματα και τις ψυχές μας και έτσι οφείλουμε να παραμείνουμε μέχρι τέλους. Γι αυτό και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ΦΑΣΙΣΜΟΣ για οποιαδήποτε αιτία, ακόμη και για έναν ιό. Άλλωστε με χαρά διαπιστώσαμε όλοι μας στην περίπτωση Τραμπ, ότι προφανώς είμαστε κοντά σε εύκολη θεραπεία, που μπορεί και θα διοχετευθεί στους ανθρώπους.
Και όλα αυτά για έναν Ιό με θνητότητα ΜΟΝΟ 0,2%, όπως ο διεθνούς φήμης καθηγητής Ιολογίας και Στατιστικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ΗΠΑ, κ. Ιωαννίδης, έχει ανακοινώσει επιστημονικά!
Ειλικρινά μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός, ότι εδώ και έξι μήνες δεν έχουμε ακούσει μία έστω κουβέντα, μία οδηγία από την Πολιτεία για το πώς μπορούν να ενισχυθούν οι οργανισμοί, τα ανοσοποιητικά συστήματα των συνανθρώπων μας. Είναι γνωστό, ότι υπάρχουν ανά τον κόσμο πρωτόκολλα (αποδεδειγμένοι τρόποι) ενίσχυσης της άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά γι αυτά ούτε λόγο δυστυχώς. Η ενίσχυση της άμυνας των οργανισμών των ανθρώπων είναι μία εξαιρετικά σοβαρή και ουσιαστική βοήθεια και ΔΕΝ έχει να κάνει με την απλή βελτίωση της διατροφής, αλλά με την με επιστημονικό τρόπο πρόσληψη συμπλεγμάτων βιταμινών και άλλων στοιχείων, που διεγείρουν την παραγωγή λεμφοκυττάρων Τ και Β και θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό! Αυτά τα συμπλέγματα βιταμινών και άλλων στοιχείων πρέπει να συνταγογραφούνται, ώστε ακόμη και οι πιο αδύναμοι οικονομικά συνάνθρωποί μας να μπορούν να τα προμηθευθούν.
Ακούω πολλά και για τη χρήση μάσκας επί πολλές ώρες από παιδιά, εργαζομένους κ.α, που εξαναγκάζονται να εισπνέουν διοξείδιο του άνθρακα, προξενώντας σημαντικά προβλήματα υποξαιμίας κ.λ.π στους πιο ευάλωτους οργανισμούς, ενώ αποφεύγουν να πουν, ότι οι συγκεκριμένες μάσκες ΔΕΝ αποτρέπουν στις περισσότερες περιπτώσεις τη διάδοση του ιού, καθώς τα μόρια του αέρα σε μορφή νεφελώματος, που περιέχουν τον ιό, τη ΔΙΑΠΕΡΝΟΥΝ. Άρα η μόνη αυθεντικά φυσική και πραγματικά επωφελής για την υγεία λύση είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των συνανθρώπων μας!

Γ. Αβραμίδης: Έχετε τονίσει το ζήτημα της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων λόγω των ασκούμενων πολιτικών διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θεωρείτε, ως νομικός, πως υπάρχει παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων;
Ν. Μαυραγάνης
: Η επιβολή σκληρών μέτρων προσβολής των ατομικών δικαιωμάτων μας για έναν Ιό με θνητότητα ΜΟΝΟ 0,2% είναι εξόχως αντιφατική και προκλητική!
Κ Αβραμίδη θα το πω όσο πιο ευσύνοπτα και απλά γίνεται. Κάθε μέτρο κρίνεται στη βάση της Αρχής της Αναλογίας, δηλαδή εάν και σε ποίο μέτρο είναι αναγκαίο, για να αποτραπεί ένας μεγαλύτερος κίνδυνος.
Ε λοιπόν για έναν Ιό με θνητότητα ΜΟΝΟ 0,2% ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!
Ο Ο.Η.Ε. στα τέλη Μαϊου 2020 ανακοίνωσε, ότι κατά τις εκτιμήσεις του 130.000.000 συνάνθρωποί μας θα πεθάνουν παγκοσμίως από τη φτώχεια και την πείνα, που οι καραντίνες δημιουργούν!
Κατέστρεψαν και εξακολουθούν να καταστρέφουν ΖΩΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Κλείνουν επιχειρήσεις. Κυνηγούν Ανθρώπους. Μας οδηγούν σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ με πρόσχημα τον ΔΗΘΕΝ ανθρωπισμό και το ενδιαφέρον για την υγεία μας, αλλά όταν ζητάς χρήματα, για να ζήσεις, σου απαντούν ΠΑΡΕ ΔΑΝΕΙΟ! Φθάνει πια η ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ! Απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 9 το βράδυ, λες και ο Ιός είναι…. «βραδινός τύπος». Απαγορεύεται η κυκλοφορία, ακόμη και σε αλσύλλια, στην ύπαιθρο, ή σε χώρους, όπου ΔΕΝ υπάρχει συνωστισμός, χωρίς τη χρήση μάσκας, η οποία ούτως, ή άλλως δεν προστατεύει στις περισσότερες των περιπτώσεων, όπως είπαμε ήδη. Απαγορεύεται η επαφή των Ανθρώπων, ακόμη και με τη χρήση μάσκας. Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, ακόμη και με χρήση μάσκας, ως μέσου άσκησης του Δημοκρατικού Δικαιώματος των Πολιτών (Εθνικές Παρελάσεις 25ης και 28ης, Επέτειος Πολυτεχνείου κ.λ.π). Επιτρεπόταν (προ καραντίνας) να είμαστε καθιστοί χωρίς μάσκα σε ένα χώρο ψυχαγωγίας, αλλά απαγορευόταν να είμαστε όρθιοι, λες και καθήμενοι δεν μπορούμε να έρθουμε κοντά με άλλους. Απαγορευόταν σε έναν χώρο να ακούσουμε έναν καλλιτέχνη, αλλά μπορούσαμε να τον ακούμε, χωρίς φυσική παρουσία του καλλιτέχνη (μέσω τεχνικής αναπαραγωγής ήχου). Αυτός ο παραλογισμός πρέπει να τελειώσει. Θέλουμε τις ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ !

Γ. Αβραμίδης: Τι θα συμβουλεύατε ως δικηγόρος και ως πρόεδρος του “Ενώνω” για την αποφυγή πτώχευσης των συμπατριωτών μας ώστε να μην χάσουν την περιουσία τους από τον πτωχευτικό νόμο;
Ν. Μαυραγάνης
: Κ. Αβραμίδη πρόκειται για έναν ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ νόμο, που ψηφίστηκε προ μηνός περίπου και θα αρχίσει να ισχύει από 1.1.2021 και θα απειλεί με ΠΤΩΧΕΥΣΗ και πλειστηριασμό όλους μας. Όχι μόνο τους εμπόρους, αλλά ακόμη και τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους υπαλλήλους, τους επαγγελματίες, ΟΛΟΥΣ.
Καταρχήν ο Ανένδοτος Πολιτικός Στόχος του ΕΝΩΝΩ είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ της Πτώχευσης των Ελλήνων. Ένας εκκαθαριστικός νόμος, που με προϋποθέσεις θα απαλλάσσει από τα παλαιά χρέη, μπορεί να υπάρξει, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της Α΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και του ΟΡΙΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ των Συνανθρώπων μας.
Εδώ βλέπουμε, ότι κάθε πρόγραμμα, ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ, στήριξης έχει και μία ΠΑΓΙΔΑ, όπως το λεγόμενο πρόγραμμα «Γέφυρα», όπου με κίνητρο την πληρωμή από το δημόσιο ενός μέρους της δόσης για ΜΟΛΙΣ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ, οι Τράπεζες κερδίζουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ την ΑΠΟΔΟΧΗ από μέρους του δανειολήπτη του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ, που οι περισσότεροι δανειολήπτες επιζητούν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή τη μείωσή της . Με άλλα λόγια μετά τους πρώτους 9 μήνες οι δανειολήπτες θα κληθούν να πληρώνουν για πάντα ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΟΣΗ, της οποίας διακαώς επιθυμούν τη μείωση, αφού ΔΕΝ αντέχουν να την καταβάλλουν ! Εάν δεν το κάνουν το Δημόσιο θα τους ζητά πίσω με επιτόκιο μάλιστα 2,5% όσα τους έχει δώσει, ενώ οι Τράπεζες θα τους κηρύσσουν σε πτώχευση με το Νέο Πτωχευτικό .
Μέχρι την τροποποίηση, ή την κατάργηση αυτού του ΑΘΛΙΟΥ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ νομοθετήματος, έχω προτείνει με σχετικό Δελτίο Τύπου του ΕΝΩΝΩ, που να είναι αναρτημένο στη Σελίδα του ΕΝΩΝΩ και την προσωπική μου Σελίδα στο FB, αλλά και στον ιστότοπο του ΕΝΩΝΩ (https://enonoellada.gr/δελτιο-τυπου-ενωνω-επειγουσα-οδηγια/) ΟΔΗΓΙΑ για προσπάθεια ΑΠΟΦΥΓΗΣ της Πτώχευσης, ακροβατώντας στα όρια του νόμου αυτού, ώστε να καταβάλλονται κάποιες δόσεις σε ποσοστό 40% προς κάθε δανειστή με συγκεκριμένο τρόπο και αφού έχει προηγηθεί από τους δανειολήπτες συνανθρώπους μας μία Εξώδικη Πρόταση Ρύθμισης, την οποία θα ακολουθήσουν, χωρίς να περιμένουν την απάντηση των Τραπεζών. Επειδή όμως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στα Νομικά, γι’ αυτό θα πρότεινα όσοι ενδιαφέρονται να αναζητήσουν το Δελτίο Τύπου του ΕΝΩΝΩ στους πιο πάνω διαδικτυακούς τόπους.

Γ. Αβραμίδης: Ποιο θεωρείτε το σημαντικότερο έργο της θητείας σας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ;
Ν. Μαυραγάνης
: Σε συλλογικό επίπεδο νομίζω ο κύριος στόχος ήταν να συμβολισθεί και αυτό έγινε με αρκετή επιτυχία, ότι ΔΕΝ υπάρχουν, πλέον περιθώρια για διαχωρισμούς μεταξύ αριστερών και δεξιών. Είναι εξόχως ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ διαχωρισμός!
Σε ατομικό επίπεδο νομίζω, ότι ήταν κρίσιμη η Πρόταση Νόμου προστασίας των δανειοληπτών, την οποία είχα συντάξει από το 2014 και επηρέασε όλα σχεδόν τα μετέπειτα νομοθετήματα, εισαγάγοντας για πρώτη φορά τον κρίσιμο Ανθρωπιστικό Κανόνα, ότι κάθε πληρωμή έχει ως όριο την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου.
Επίσης σημαντική ιδιαιτέρως σημαντική ήταν και η προσπάθειά μου για Αλλαγή του Συστήματος Εκπαίδευσης και Εξετάσεων Οδήγησης και Εισαγωγή του Μαθήματος Κυκλοφοριακής Αγωγής στα Σχολεία, ώστε επί τέλους να παίρνουν δίπλωμα οδήγησης αυτοί, που γνωρίζουν να οδηγούν και τεθεί τέλος στο εξευτελιστικό για την Κοινωνία μας «λάδωμα», ΔΙΑΣΩΖΩΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ. Υπενθυμίζω, ότι επί των ημερών μου πετυχαίναμε τη μείωση 15% κάθε χρόνο των σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων. Δυστυχώς η Πολιτεία δεν ήθελε να συνεχίσει την προσπάθεια και μετά την παραίτησή μου από το Υπουργείο, γυρίσαμε στις παλιές μας… συνήθειες!

Γ. Αβραμίδης: Θα συμμαχούσατε εκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση;
Ν. Μαυραγάνης
: Κύριε Αβραμίδη, όπως ήδη καταλάβατε το ΕΝΩΝΩ έχει ως στόχο να μεταβάλλει σταδιακά την Συλλογική Συνείδηση των Ελλήνων για την κοινωνική, οικονομική και την πολιτική ζωή του τόπου μας.
Ο πρωταρχικός σκοπός δεν είναι απλώς να υπάρξει μία άλλη κυβέρνηση, ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ !
Κάθε προσπάθεια, που δεν βασίζεται σε όσα σας ανέπτυξα παραπάνω, είναι καταδικασμένη αφενός να αποτύχει και αφετέρου να έχει πολύ μικρή διάρκεια.
Επίσης, πιστεύω κατανοεί ο καθένας από όσα ανέφερα ως κύρια προτάγματα του ΕΝΩΝΩ, ότι για εμάς δεν παίζει τόσο ρόλο η δεξιά, ή η αριστερή προέλευση του όποιου πολιτικού συνομιλητή, αλλά κυρίως η υπηρέτηση των πιο πάνω προτεραιοτήτων, που τόσο ανάγκη έχει η Ελλάδα μας !

Γ. Αβραμίδης: Υπήρξατε κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ, ποιο λάθος έκαναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και βρεθήκαν εκτός βουλής;
Ν.Μαυραγάνης
: Από ένα σημείο και μετά το κόμμα, με το οποίο έκανα το πρώτο βήμα μου στην πολιτική, σταμάτησε να υπερασπίζεται με σθένος και αποφασιστικότητα την Ιδεολογία του.
Από τον προηγούμενο κύκλο της πολιτικής μου δράσης κρατάω τα θετικά ως παρακαταθήκη, αξιοποιώ τα αρνητικά ως εμπειρία και προχωρώ επινοητικά και δημιουργικά σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την Ανθρωπότητα.

Συνέντευξη του Νίκου Μαυραγάνη στον Γαβριήλ Αβραμίδη στην politispress