Και τώρα…. ΕΝΩΝΩ

Όταν ζεις σε ένα κόσμο, που ολοένα και περισσότερο γίνεται απάνθρωπος, άδικος, αντιφατικός, σκληρός και πάνω από όλα επικίνδυνος για την Κοινωνία των Ανθρώπων, για τα Έθνη, τις επιχειρήσεις, τις οικογένειες, έχουμε δύο δρόμους. Αυτόν της σιωπής και αυτόν της δράσης και της προσπάθειας.

Πολύ πριν προκύψει…… η γνωστή επιδημία καταλαβαίνοντας, ότι οι παγκόσμιοι γεωπολιτικοί διαξιφισμοί έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο και ότι είναι εξαιρετικά πιθανή μία ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε ολόκληρο τον Κόσμο, διοργάνωσα Επιστημονική Ημερίδα στις 10.12.2019 στο Ίδρυμα Σ Νιάρχος με συμμετοχή καθηγητών πανεπιστημίου και διπλωματών και προειδοποίησα για τους ανατρεπτικούς…. καιρούς, στους οποίους μπαίνουμε.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πολύ γρήγορα. Μετά την επωφελή για τις ΗΠΑ συμφωνία, που πέτυχε η διοίκηση Τράμπ και περιόρισε την άκρατη εμπορική επέκταση της Κίνας, ξαφνικά ξεπήδησε, κατά τα φαινόμενα, ένας «εργαστηριακός» ιός από τη Γουχάν της Κίνας.

Αυτό φαίνεται να έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους, που τα προηγούμενα χρόνια μας μιλούσαν για την ανάγκη να μειωθεί κατά 3 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός των ανθρώπων, τώρα να εμφανίζονται ως, ΔΗΘΕΝ, ανθρωπιστές που θέλουν να μας σώσουν μέσω κάποιων νέου τύπου εμβολίων, που επενεργούν στο ανθρώπινο DNA και βεβαίως δεν έχουν δοκιμασθεί αρκετά, ώστε να είναι ασφαλή, ενώ πολλές από τις φαρμακευτικές εταιρείες ΔΕΝ αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για αποζημιώσεις σε περίπτωση κινδύνου ζωής από αυτά !

Ο ιός αυτός όμως έδωσε την ευκαιρία και σε κάποιους άλλους να συμπιέσουν κι άλλο οικονομικά ανθρώπους, επιχειρήσεις, κράτη.

Εμφανίσθηκαν μερικοί, υποτιθέμενοι ανθρωπιστές ανά τον κόσμο, που είπαν, ότι πρέπει να κλείσουμε τα πάντα (οικονομία, κοινωνία, κράτη), επιβάλλοντας καραντίνες, για να μας προστατεύσουν.
Αλλά λίγο μετά, όταν οι άνθρωποι, που δήθεν τους προστάτευαν, ζήτησαν χρήματα, για να ζήσουν, τους απάντησαν : ΠΑΡΤΕ ΔΑΝΕΙΑ !

Είπαν σε Υπερδανεισμένους Λαούς, κράτη, επιχειρήσεις, οικογένειες ΠΑΡΤΕ ΔΑΝΕΙΑ, που ποτέ δεν μπορούν να ξεπληρώσουν, ώστε να ετοιμάσουν έναν νέο οικονομικό «καιάδα».

Επειδή όμως μετρά πάντα να μιλάς επίκαιρα, όταν γινόταν η διαπραγμάτευση στην Ε.Ε είχα με αρθρογραφία μου σε πλειάδα μέσων επισημάνει τον κίνδυνο, πως δάνεια σε υπερδανεισμένους ισοδυναμεί με καταστροφή.
Τους πρότεινα, μάλιστα, οι Νότιες Χώρες μαζί με το Βέλγιο, που κι αυτό είναι υπερδανεισμένο, καθώς διαθέτουν την πλειοψηφία στο Ευρωσύστημα, να αιτηθούν στο εκτελεστικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας την έκδοση Νέου «Φρέσκου» χρήματος, ευρώ πάντα, στο ύψος των 1,5 Τρις, όση δηλαδή η ύφεση, που αναμενόταν. Τα χρήματα, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα διοχετεύονταν απευθείας στα ΑΦΜ φυσικών προσώπων (αντιστρόφως ανάλογα, για να ενισχυθούν περισσότερο οι πιο αδύναμοι) και νομικών προσώπων (ευθέως ανάλογα, γιατί κάθε επιχείρηση έχει ανάγκες ανάλογα με τον όγκο της), σύμφωνα περίπου με το μοντέλο, που ακολουθεί η Διοίκηση Τράμπ στις ΗΠΑ.

Δεν άκουσαν ούτε εμένα, ούτε το εξαιρετικό οικονομικό forum των Βρυξελλών (positive money), που είχε προτείνει το ίδιο περίπου πράγμα, αλλά ούτε και την ίδια την Κριστίν Λανγκάρντ (ΕΚΤ), που είχε προειδοποιήσει, ότι οι έκτακτες συνθήκες, όπως αυτή, απαιτούν έκτακτα μέτρα !

Και έφεραν δάνεια. «Συγχαρητήρια» … Και τώρα ποιος θα τα πληρώσει ;;; Το Χρέος της Ελλάδας, χωρίς ακόμη να έχουμε υπολογίσει τα δάνεια αυτά (μόνο δηλαδή από την ύφεση, που προκάλεσαν με την καραντίνα) φθάνει το 220% ως προς το ΑΕΠ ! Ο Υφυπουργός οικονομικών σε σχετική του συνέντευξη μία εβδομάδα πριν ομολόγησε, ότι είναι πιθανός Νέος Κύκλος Μνημονίων….. Ακόμη και από τις χορηγίες των 16,5 δις πρέπει να τις επιστρέψουμε τα 10,5 δις περίπου. Δηλαδή μας έδωσαν 6 δις για τα επόμενα 7 έτη, όταν μόνο φέτος η απώλεια σε πλούτο στην Ελλάδα μας θα φθάσει τα 24 δις !

Μάλιστα τα χρήματα, που έφεραν θα πάνε κατά κύριο λόγο σε «πράσινη»…ανάπτυξη (ανεμογεννήτριες κ.λ.π) και ψηφιοποίηση (5G κ.λ.π).

Τι από όλα αυτά αφορά εμάς τους ανθρώπους ;;; Πολλοί έχουν ήδη χάσει τις δουλειές τους ,ενώ άλλοι απώλεσαν το 50% του μισθού τους. Φαίνεται προσωρινά, ότι έχουν απώλεια 20%, επειδή μέχρι το Δεκέμβριο (ίσως και κανά δύο μήνες μετά) καταβάλλεται ένα επίδομα από το πρόγραμμα sure της Ε.Ε. Και μετά τι;;;;

Και σαν να μην έφθανε όλο αυτό βρήκαν την ώρα να φέρουν και ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ νόμο, με τον οποίο θα πτωχεύουν όλοι (αγρότες επαγγελματίες, συνταξιούχοι, έμποροι, υπάλληλοι) και μάλιστα και αν ακόμη πληρώνουν περίπου τα μισά χρήματα για τις υποχρεώσεις τους και πάλι από την 01.01.2021 θα τους πτωχεύουν όλους και θα θέτουν σε εκκαθάριση και πλειστηριασμό όλη την περιουσία τους !
Αυτοί είναι οι μεγάλοι «ανθρωπιστές», που, τάχα, φροντίζουν την υγεία μας……, μας επιβάλλουν καραντίνες και μετά μας πτωχεύουν !

Ας επανέλθουμε όμως στο ζέον ζήτημα των εμβολιασμών, καθώς άπτεται της Ελευθερίας και της Ζωής των Ανθρώπων.

Μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση η επιστημονική ανακοίνωση του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) λίγο πριν να «ξεφύγει»… ο ιός (Ιανουάριος 2020), που κατέληγε στο συμπέρασμά της, ότι τα νέου τύπου εμβόλια θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μέσα ένα ψηφιακό πιστοποιητικό, έναν μικροσκοπικό μηχανισμό δηλαδή από χαλκό, που μέσα του θα αποθηκεύονται πληροφορίες…. και θα επικοινωνεί με το εξωτερικό περιβάλλον με υπέρυθρες ακτίνες !!!

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Απλού τύπου εμβόλια παλαιότερα είχαν δώσει λύσεις στην ανθρωπότητα. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι νέο και αδοκίμαστο και πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί !

Σε κάθε περίπτωση μάλιστα οφείλω να επισημάνω, πως καθεμιά και καθένας από εμάς πρέπει να ΑΦΕΘΕΙ να επιλέξει ΕΛΕΥΘΕΡΑ να αποφασίσει, αν θα υποστεί έναν εμβολιασμό, ή όχι.

Η Ελλάδα έχει συνυπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση του Οβιέδο, που απαγορεύει κάθε ιατρική πράξη δια της βίας και χωρίς τη συναίνεση του ανθρώπου επί του σώματός του. Αυτός ο νόμος (2619/98) έχει ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥ ως κυρωμένη διεθνής σύμβαση και υπερισχύει κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, όπως και αυτής, που το Μάρτιο ψηφίστηκε για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων.

Πρέπει κάποιοι επιτέλους να καταλάβουν, ότι οι Άνθρωποι ερχόμαστε σε αυτόν τον Κόσμο Ελεύθεροι στα σώματα και τις ψυχές μας και έτσι οφείλουμε να παραμείνουμε μέχρι τέλους. Γι αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ΦΑΣΙΣΜΟΣ για οποιαδήποτε αιτία, ακόμη και για έναν ιό. Άλλωστε με χαρά διαπιστώσαμε όλοι μας στην περίπτωση Τραμπ, ότι προφανώς υπάρχει θεραπεία, που μπορεί και θα διοχετευθεί στους ανθρώπους.
Μου προξενεί όμως ειλικρινά εντύπωση το γεγονός, ότι εδώ και έξι μήνες δεν έχουμε ακούσει μία έστω κουβέντα, μία οδηγία από την Πολιτεία για το πώς μπορούν να ενισχυθούν οι οργανισμοί, τα ανοσοποιητικά συστήματα των συνανθρώπων μας. Είναι γνωστό, ότι υπάρχουν ανά τον κόσμο πρωτόκολλα (αποδεδειγμένοι τρόποι) ενίσχυσης της άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά γι αυτά ούτε λόγος… δυστυχώς.

Ακούω πολλά και για τη χρήση μάσκας επί πολλές ώρες από παιδιά, εργαζομένους κ.α, που εξαναγκάζονται να εισπνέουν διοξείδιο του άνθρακα, προξενώντας σημαντικά προβλήματα υποξαιμίας κ.λ.π στους πιο ευάλωτους οργανισμούς.

Στην αρχή μας έλεγαν, ότι η μάσκα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα ισχυρίζονται, ότι λύνει. Μετά μας είπαν, ότι οι Ασυμπτωματικοί και τα παιδιά ΔΕΝ μεταδίδουν τον ιό. Τώρα ξαφνικά τι ακριβώς άλλαξε ;
Επαναλαμβάνω όμως για την ενίσχυση της άμυνας των οργανισμών των συνανθρώπων μας ούτε λέξη από επίσημα χείλη !

Τέλος ο ιός αυτός φαίνεται, ότι – εκτός από αφορμή για οικονομική και κοινωνική δουλεία – έδωσε την ευκαιρία και σε κάποιους άλλους να… τακτοποιήσουν υποτιθέμενα «χρωστούμενα» από το παρελθόν στα Εθνικά θέματα, όπως την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Ελλάδας, το Αιγαίο μας !

Τώρα που νομίζουν, ότι μας έχουν φοβίσει και μας έχουν κάνει αδρανείς, τώρα που μας έχουν αποστασιοποιήσει μεταξύ μας, τώρα βρήκαν την ευκαιρία υπογράψουν συνθήκες, που αφήνουν από τα μισά της Ρόδου προς το Καστελόριζο μία Ελληνική περιοχή αρρύθμιστη (συμφωνία με Αίγυπτο – άρθρο 1δ), λέγοντας μάλιστα, ότι αυτή η περιοχή, για να «ρυθμισθεί» θα τύχει της έγκρισης του άλλου ενδιαφερομένου παράκτιου κράτους . Ποιο είναι αυτό κύριοι ;;; Η Τουρκία ;;;

Για τον λόγο αυτό πριν από ένα μήνα επισκέφθηκα το Καστελόριζο, για να τους επισημάνω, ότι η μόνη λύση είναι η Ανακήρυξη Κοινής Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ με γέφυρα ακριβώς το Καστελόριζο !

Φαίνεται όμως, ότι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε έναν πολύ επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο και στις 1.10.2020 (λίγες μέρες πριν) συμφώνησαν με την Τουρκία να συστήσουν ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ δομή (Τούρκων και Ελλήνων), που θα «φυλάει» τα σύνορα, τον αέρα και τη θάλασσά μας !!! Ας πάμε τότε να φυλάξουμε κι εμείς τη Σμύρνη, αφού έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο φιλίας και συνεργασίας ! Ή μήπως μόνο εμείς παραχωρούμε κι εμπιστευόμαστε τους γείτονες, αλλά εκείνοι όχι ;

Επί τέλους ας αφήσουν τον Ελληνικό Στρατό να κάνει τη δουλειά του και να επιβάλλει την ειρήνη ! Αλλά, για να το κάνει αυτό θα πρέπει να σταματήσει ο στραγγαλισμός του από τα μνημόνια του Υπουργείου Εξωτερικών, που του στερούν την ελευθερία δράσης…… (δεν επιτρέπεται να πω παραπάνω).

Ας θυμούνται όμως, ότι οι Έλληνες ΔΕΝ είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή γης, αέρα, ή θάλασσας, ανεξάρτητα από προσωρινές πολιτικές ηγεσίες !

Έτσι λοιπόν με όλα αυτά, που συμβαίνουν κατά τις τελευταίες δεκαετίες και κορυφώνονται τώρα στην Ελλάδα, νομίζω έχει γίνει, πλέον, κατανοητό, πως το πινγκ- πονγκ των ανθρώπων μεταξύ αριστεράς και δεξιάς τράβηξε πάρα πολύ…. Τα πιο επίπονα κοινωνικά ζητήματα τα διαχειρίζονταν κυβερνήσεις αριστερής τάσης, ενώ τα πιο δύσκολα εθνικά θέματα κυβερνήσεις δεξιάς απόχρωσης, ενώ εμείς οι άνθρωποι εισπράτταμε ουσιαστικά το ίδιο προϊόν.

Ε αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα ! Δεν είμαστε μπαλάκια. Είμαστε Άνθρωποι ! Και οι Άνθρωποι ήρθε η στιγμή να ενώσουν δυνάμεις με γνώμονα τον Ανθρωπισμό και την Κοινή Λογική, χωρίς ξεπερασμένους διαχωρισμούς αριστερών και δεξιών.

Οι Άνθρωποι πρέπει να ξαναβρούμε τον καλό μας εαυτό. Να συνεργασθούμε και να δημιουργήσουμε ξανά. Κανείς από εμάς δεν είναι τέλειος. Συμπληρωματικά λειτουργούμε ο ένας προς τον άλλον. Κανείς δεν περισσεύει, όλοι έχουν κάποια δεξιότητα και γνώση, που μπορεί να φανεί χρήσιμη σε μία αλυσίδα προστιθέμενης αξίας παραγωγής.

Ειδικά στην Ελλάδα αφήσαμε την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή και εστιάσαμε το ενδιαφέρον μας μόνο στις υπηρεσίες. Γι’ αυτό η ελληνική οικονομία έχει «γυάλινα πόδια» και με το πρώτο φύσημα του ανέμου πέφτει. Δεν έχει βάσεις. Εάν θέλουμε να αποκτήσουμε και πάλι τη χαρά της δημιουργίας, την αισιοδοξία και το χαμόγελο, που μας έχουν στερήσει, οφείλουμε να στραφούμε πάλι στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή, συνεργαζόμενοι μεταξύ μας.

Ο Ελληνισμός, αλλά και οι περισσότεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο, όποτε αντιμετώπιζαν προβλήματα στρέφονταν στον Κοινοτισμό, στις Κοινότητες, στις Ομάδες Ανθρώπων δηλαδή στους τόπους κατοικίας, ή καταγωγής τους, ώστε να επικοινωνούν πιο εύκολα, να συνεργάζονται, να αλληλοσυμπληρώνονται και να δημιουργούν επινοητικά.

Γι αυτό ήρθε το ΕΝΩΝΩ, ένα αμιγώς Ανθρωποκεντρικό κόμμα, που θέλει να συνδυάζει τα καλύτερα μείγματα πολιτικής προς επίτευξη ωφέλειας για τον Άνθρωπο, αδιαφορώντας για την αριστερή, ή τη δεξιά προέλευση αυτών, κινούμενο με γνώμονα την Κοινή Λογική, διακηρύσσοντας, ότι τα Έθνη – Κράτη, οι Παραδόσεις και οι Θεσμοί τους πρέπει να διατηρηθούν ως αναγκαία κύτταρα παραγωγής πολιτισμού, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο οφείλει να επανέλθει ο Οικουμενικός Ανθρωπισμός, που εξομαλύνει αντιθέσεις λαών και κρατών.

Σε κάθε παλιό Καποδιστριακό Δήμο, όπου μπορούμε να βρισκόμαστε και να συνεννοούμαστε πιο εύκολα, δημιουργούνται Κοινότητες από το ΕΝΩΝΩ – ομάδες ανθρώπων, που μιλούν, ζυμώνουν ιδέες, συνεργάζονται αβίαστα, δημιουργούν και εν τέλει χαμογελούν. Οι καλλικρατικοί δήμοι είναι πολλές φορές αχανείς και ξένοι, όπως και οι Περιφέρειες. Γι αυτό στο επόμενο επίπεδο, μετά τις τοπικές καποδιστριακές κοινότητες, βρίσκονται οι Νομαρχιακές Κοινότητες, που έχουν τη δυνατότητα να ιδρύσουν Νομαρχιακά Κόμματα στο επίπεδο του κάθε Νομού. Αυτή είναι μία σημαντική ελευθερία, που δίνει το ΕΝΩΝΩ, ώστε οι εκλεγόμενοι βουλευτές να λογοδοτούν πλήρως στις Νομαρχιακές Κοινότητες. Παράλληλα δημιουργούμε και Θεματικές Κοινότητες στη βάση κοινών ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων, ανεξάρτητα από τοπικά χαρακτηριστικά, με την επαφή και τη συνεννόηση να διευκολύνονται με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.

Νομίζω ήρθε η ώρα οι τοπικοί βουλευτές να εκπροσωπήσουν πάλι τις τοπικές κοινωνίες και όχι τις κεντρικές εξουσίες, από τις οποίες κάθε φορά μεταφέρουν εντολές… Οφείλουμε να επαναφέρουμε την εκπροσώπηση των τοπικών κοινωνιών ως θεμέλιου λίθου της Δημοκρατίας μας !

Η Κοινοτική Δημοκρατία στο ΕΝΩΝΩ λειτουργεί με καθοριστικό τρόπο και κανείς δεν μπορεί να επεμβαίνει στις αρμοδιότητες μίας Τοπικής Κοινότητας, παρά μόνο αν αυτή έχει περιέλθει σε αδιέξοδο.

Η οικονομία είναι επινόηση του Ανθρώπου, αλλά βασικό συστατικό, για να λειτουργήσει είναι η χαρά και η ελευθερία της δημιουργίας με τη βοήθεια των αβίαστων συνεργασιών και της συμπληρωματικότητας, ώστε να παραχθεί το τελικό προϊόν προς όφελος όλων.

Το ΕΝΩΝΩ χρησιμοποιεί τη ψηφιακή τεχνολογία, ώστε να διευκολύνει την επαφή και τη συνεννόηση των Ανθρώπων για την παραγωγή και τη ζύμωση ιδεών για την Πολιτική, την Κοινωνία, την Οικονομία, δημιουργώντας ένα Δίκτυο Ελεύθερων Ανθρώπων, οργανωμένων σε τοπικές και θεματικές κοινότητες, που θα ζυμώνουν ιδέες σε κάθε πεδίο, ωφελώντας τους ανθρώπους και την κοινωνία.

Έχουν προσπαθήσει να μας πείσουν, ότι είμαστε αδύναμοι. Ε λοιπόν όχι ΔΕΝ είμαστε αδύναμοι. Αντιθέτως υπερέχουμε αριθμητικά από τις άψυχες εκείνες διεθνείς οικονομικές οντότητες. Και αυτό, που πραγματικά μετράει σε μία κοινωνία και μία οικονομία είναι η μαζικότητα. Και είμαστε περισσότεροι εμείς οι άνθρωποι. Το μόνο, που μας λείπει είναι συνεννόηση. Ε λοιπόν αυτήν τη συνεννόηση θα τη βρούμε ξανά.

Έχω την αίσθηση, πως έφθασε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε κάθε εσωτερικό μας «όπλο».
Είναι ο μόνος δρόμος, που οδηγεί στο Φως και την Ελπίδα .
Καλό Αγώνα !